För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

måndag 2 februari 2009

Lite matnyttigt

Nästan varje vecka använder vi havregräddde, som utgör basen till en sås, i något av våra recept. Vi har valt att använda denna produkt istället för grädde. Med havregrädde får du en mer hälsosam fettsammansättning än den traditionella varan.
Detta alternativ består till största del av havre och vegetabiliska oljor (raps- och palmolja).
Havre i sig har många hälsobringande fördelar. Grynet är rikt på flera nödvändiga mineraler. Zink t.ex. är viktigt för immunförsvaret, järn behövs för bildningen av röda blodkroppar, medan mineraler som kalium och magnesium behövs för cellernas välmående.I havregrynet finns det rikligt med s.k. ”lösliga” fibrer. Dessa fibrer fungerar bl.a. som ”mat” åt de goda bakterierna som huserar i din tjocktarm. Det gör dig mer motståndskraftig mot magsjuka samtidigt som det ger många andra hälsomässigt goda effekter. Dessa fibrer har även visat sig ha en kolesterolsänkande effekt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar