För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

fredag 20 februari 2009

Wokad fläskkött med ris och röd curry



Denna vecka har vi med wokad fläskkött med ris och röd curry. Röd curry är inte lika i smaken som "vanlig gul curry" utan har en betydligt starkare karaktär. Kryddan är baserad på ett stort antal kryddor och färska örter t ex röd chili. Därav den starka smaken. Passar utmärkt som smaksättare i woker, grytor med kokosmjölk eller soppor. Vid användning av röd curry, var försiktig vid kryddning (bra att tänka på om man har barn hemma) och ta i stället mer efteråt för en stakare rätt. Lagomt, för en vuxen person, brukar vara ungefär 2 tsk i en gryta/wok eller liknande.


En prenumerants kommentarer!
Färdigätet. Mmmmmm. Maten belönades med högt betyg från nästan alla. (ja, du vet ju hur det kan vara med de minsta..).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar