fredag 20 februari 2009
Wokad fläskkött med ris och röd curry
Denna vecka har vi med wokad fläskkött med ris och röd curry. Röd curry är inte lika i smaken som "vanlig gul curry" utan har en betydligt starkare karaktär. Kryddan är baserad på ett stort antal kryddor och färska örter t ex röd chili. Därav den starka smaken. Passar utmärkt som smaksättare i woker, grytor med kokosmjölk eller soppor. Vid användning av röd curry, var försiktig vid kryddning (bra att tänka på om man har barn hemma) och ta i stället mer efteråt för en stakare rätt. Lagomt, för en vuxen person, brukar vara ungefär 2 tsk i en gryta/wok eller liknande.
En prenumerants kommentarer!
Färdigätet. Mmmmmm. Maten belönades med högt betyg från nästan alla. (ja, du vet ju hur det kan vara med de minsta..).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar