För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

söndag 15 februari 2009

Meny vecka 8

Vecka 8
1. Ugnsbakad lax med saffransdoftade grönsaksuté
2.Wokad fläskkött med ris och röd curry
3. Ugnsbakad kyckling med tomat- & quinoasallad med spenat och grekisk yoghurt
4. Köttfärspanna med bulgur och kidnybönor
5. Risoni med kalkon á la milanese

Den här veckan var rolig att göra! Alla veckor är alltid roliga att pyssla med, men den här blev så bra. Bra direkt! Rätterna vart goda, utan att vi behövde ändra något speciellt, de flöt på bra hela veckan och i stor sett alla måltiderna gick superfort att laga. Det är bara fisken första dagen som tar lite längre tid än de andra, även om den också går hyfsta fort. Det enda vi egentligen ändrade var i risonirätten sista dagen, då vi till en början använde tofu men ändrade det till kalkon. Helt enkelt av smakliga skäl..
Veckan är saffrans inspirerad, två rätter med smak av saffran. Milanese (dag 5) betyder "på Milanovis", det innebär att rätten innehåller saffransris och tomat. Som en variant på ris använde vi risoni, mycket gott!!

Bra lästips!
Äkta vara - Guiden till oförfalskad mat av Mats-Eric Nilsson
Jacobs häslokök - Enkel, bra och lättlagad mat av Jacob Wismar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar