För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

söndag 20 december 2009

inlagd chilisill

Jag,Lina hade ett litet "julbordsknytis" med släkten i helgen.Lisbeth, en av deltagarna, hade med sig en riktigt god sill,inlagd sill marinerad i chili och apelsinskal. Mums vad gott! Att rekommendera på julbordet.// Lina
Recept
1 burk inläggningssill
1-2 hackade salladslökar
Finstrimlat skal från 1/2 apelsin och en 1 lime
1/2 chili, tunna skivor
Lag:
1 dl ättisksprit
2 dl socker
2 dl vatten
5 stötta kryddpepparkorn
5 " vitpepparkorn

Koka upp alla ingredienser till lagen och låt lagen kallna.

Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär den i lämpliga bitar och lägg ner i lagen tillsammans med:
1-2 hackade salladslökar
Finstrimlat skal från 1/2 apelsin och en 1 lime samt skär en 1/2 chili i tunna skivor.
Låt stå minst ett dygn innan den är klar att äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar