För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

måndag 5 oktober 2009

Meny vecka 41

Det skulle ha varit kokt sej till pepparrot och ägg första dagen. Nu på morgonen fick vi beskedet att sejen blivit restad.... Vilken bra start på måndagmorgon. För att det ska räcka till alla påsar som ska ut under dagen kunde vi välja mellan fryst sej eller färsk lax. Valet blev inte svårt för oss eftersom vi vill framför allt använda färska produkter. Så färsk lax fick det bli. Det optimala är så klart färsk vit fisk (ex sej, torsk eller annan besläktad torskfisk som kolja, kummel eller långa) till hackat ägg och pepparrot men lax fungerar också bra!

1. Kokt lax med hackat ägg, persilja och riven pepparrot
2. Fylld lövbiff med löksky och rostad potatis
3. Blomkålssoppa med fyllda tomater – veckans vegetariska
4. Kyckling med curry och ris
5. Köttbullar i brunsås och spagetti – veckans barnrätt

Finns i skafferiet:

Olivolja, salt och peppar - Dessa används det flitigt av i stort sett varje dag
Oxfond och grönsaks- eller kycklingfond - kycklingfond används i kycklingrätten och i blomkålssopppan (för den som vill köra helt vegetarisk - använda grönsaksfond istället). Oxfonden ska användas i lövbiffen och köttbullarna, det ger en mustigare smak än om ni använder kyclingfond.
Timjan och andra torkade örtkryddor (dragon, basilika, rosmarin, timjan eller oregano) - Det ska vara lite torkade örtkryddor i fyllningen till lövbiffen, det går bra att använda en eller, för ett bättre resultat, blanda flera
Maizena och lagerblad
Curry, spiskummin & tomatpuré
Senap och soja
Ev en skvätt rödvin - om det finns hemma en lite skvätt, använd med fördel i löksyn till lövbiffen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar