För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

måndag 11 maj 2009

Meny vecka 20

Vecka 20
1 Jordärtskocksoppa med tonfisk Nicoise
2 Pasta med kräftstjärtar och dill
3 Pannbiff med lök och kokt potatis
4 Grillat kycklingbröst med bönaiioli och quinoa
5 Fläskfilé med champinjon- & tomatconcassé serverat med ris

Vintips!
Ibland kan det vara gott med ett passande vin till. Man kanske bjuder över vänner eller har en av rätterna kvar till helgen. Sommelier Anna Benediktsson tipsar!

1. Till tonfisken/pasta med kräftstjärtar passar Reslingviner, de är något dyra men en prisvärd är 6830 Windy Peak Riesling 88:-

2. Till den grillade kycklingen går det bra att välja antigen rött eller vitt. Det röda alternativet är ett lite mjukare vin som är mycket prisvärt och passar igentligen till både, kyckling, pannbiff eller fläskfilé.
Vitt alternativ:
5649 L Chardonnay 74 kr
Rött alternativ:
2312 Santagostino nero dávola Syrah från Sicilien Italien 69:-

För den som vill lyxa till på helgen är Mussella ripasso ifrån Italien 99:- ett oerhört trevligt vin som passar utmärkt till grillat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar