För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

tisdag 25 augusti 2009

Eget äppel- & mynta te

I tidningen Allt om mat´s senaste nummer hittade jag ett recept på äppel- & mynta te. Eftersom jag älskar att odla i trädgården och har massor av mynta (som jag inte visste vad jag skulle göra av med..) tänkte jag att det var värt att prova. Det blev supergott!

Gör så här!
1. Tag myntablad (jag tog även citonmelissblad eftersom den busken helt tagit över i landet...) och lägg ut på ett tidningspapper och låt torka i mörkt rum 2-4 dagar.
2. Skala 3-4 äpplen och lägg skalen på en plåt, ställ in i ugnen på 75 grader (gärna varmluftsugn) och låt stå 1-2 timmar.
3. Blanda och lägg i en burk med lock.
Klart!
/Maria =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar