Så super enkelt att göra! Perfekt då man vill ha färskt frukostbröd på morgonen. Man behöver inte ens använda degblandare..
Gör så här:
25 g jäst
4 dl kallt vatten
1 tsk salt
1-2 tsk honung
2 dl grahamnsmjöl
ca 7 dl vetemjölspecial
Ägg och sesamfrön/solrosfrön
På kvällen
Smula ned jästen i en bunke och bland med det kalla vattnet. Blanda till jästen är upplöst. Blanda med salt, honung och avsluta med mjölet. Blanda ordentligt med en slev. Klicka ut degen i 12 lika stora delar på en smord plåt (har ni muffinsplåt är det helt perfekt!) Täck med en fuktig handduk och ställ in i kylen till dagen efter.
På morgonen
Sätt ugnen på 250 grader och pensla med ägg och lite sesamfrön eller solrosfrön. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar