För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

måndag 17 augusti 2009

Koka egna kräftor - resultatet blir så mycket bättre än köpta!
















Vi fångade egna kräftor som vi kokade. Kräftorna står fortfarande i lagen från igår och vi ska äta dem ikväll. Jag längtar...

Koka kräftorna i vanligt vatten först för att få bort all smuts. Koka sedan i i den färdiga kräftlag.

Kräftlag till 1 kilo kräftor
2 1/2 liter vatten
1 flaska ljust öl
1 dl grovt salt
1 msk strösocker
Mycket krondill utan stjälkar

Gör så här:
1. Kolla att kräftorna lever, doppa dem i kokande vatten och lägg dem sedan åt sidan på en tallrik eller dyligt.
2. Lägg ned dem i kräftlaget och låt koka i 5-10 min från att vattnet kokar, ta upp kräftorna och lägg i en bunke. Koka ihop lagen något innan ni häller lagen över kräftorna. Låt kräftorna svalna i lagen och låt stå i 1 dygn.

Servera ett gott hårt bröd tillsammans med en god ost (ex kryddost) till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar