För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

måndag 20 april 2009

Meny vecka 17

Vecka 17
1. Farfalle med kalkonbacon och majrova
2. Cashewstek Sej med palsternackscreme och kokt potatis
3. Fläskotletter med buljongkokta grönsaker
4. Thailänsk kycklinggryta
5. Taco fredag

I veckans påse kommer det bland annat en kycklinggryta med thailänskt inslag. Där kan ni välja lite vilken typ av smak ni föredrar. Det går att använda grön curry (starkt), röd curry (starkt) eller ingefära och sambal/färskt chili (starkt), beroende på vad ni har hemma. Grön curry och röd curry har båda väldigt karaktäristiska smaker med mycket hetta (använd med försiktighet) men ger typiska thailänska smaker. Det är inte samma sak som "vanlig" gul curry och bör inte bytas ut mot det. Däremot går det utmärkt att riva färsk ingefära och krydda med lite förskitigt sambal/färsk chili. Pastarätten dag 1 serveras med majrova, en mycket vanlig svensk rotfrukt som tyvärr väldigt få använder. Veckan avslutas med tacos och egen salsa. Den kryddas med koriander som de gör på "riktigt" i Mexico (min lillebror är precis hemkommen därifrån och poängtera för mig hur viktig korianden var i salsa). Kaoriander kan för många vara en svår krydda och upplevas som parfymig, hoppad då över den när ni gör salsan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar