För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

måndag 27 april 2009

Meny vecka 18

Vecka 18
1. Kalvfärsbullar i brunsås och makaroner
2. Fiskpinnar med sydfranska bönor
3. Pelles tandoorikyckling med ris
4. Grillade fläskkotletter med ratatouille och ljummen potatissallad
5. Kokt högrev med buljongkokt potatis och pepparrots yoghurt

Vi har testat ett långkok igen... Vi provade det med en gulasch för ett tag sedan och det verkar ha fungerat bra för de flesta. Vi provar igen för att se om det går bra även denna gång. Vi delar upp det på två dagar eftersom långkok är extremt enkelt med tidskrävande. Har man väl gjort första steget går rätten superfort att laga till. Vi tycker att det är ett bra och roligt inslag ibland om det visar sig att det fungerar, meeeeeen det är inte vi som bestämmer det, det är alla våra kunder. Vi vill ju inte försvåra deras vardag utan förenkla....

Vin tips till Valborg om ni väljer någon av rätterna under vecka 18:
Till samtliga kötträtter passar något mjukare lättare rött vin
1. 32412 Allegro Primitivo 69:-
2. 6792 Campolietti 85:-
3. 32335 Barbera dásti 88:-
4. 12385 Zenato valpolicella Classico 119:-

Högrev med pepparot även gärna ett vitt vin som 2172 Willim Pinot Gris / Riesling 79:-

Till Kyckling tandoori passar ett rosé 2242 Valle Reale Vigne Nuove 79:- eller också gärna någon god öl som King fisher (en indisk ljus öl).

Rekomendationerna kommer från sommelier Anna Benediktsson, restaurangchef på Läkarsällkskapet.
// Maria =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar