För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

torsdag 9 april 2009

Påsktips

Idag gjorde Clabbe egna fiskpinnar. Vilket jubel det blev hemma!! Det godaste fiskpinnar vi någonsin ätit.. Då blir man glad, väldig glad! Fiskpinnarna kommer förmodlingen vecka 18.

Påsken är det för många en helg med mycket mat och dryck. Lammstek och ägg tillhör traditionerna. Här kommer ett härligt påsktips på en ljuvlig lammstek.

Lammstek med ratatouille och stora vita bönor ca 8 pers
Till lammet rekommenderar sommelier Anna Benediktsson, min svägerska, två smakfulla och prisvärda viner.
6792 Campolieti Ripasso 85 kr
2308 Amano Primitivo 79 kr

Lammstek
Gnid in 2 kg lammstek med 1 msk olivolja, 1 msk rosmarin, 4 vitlöksklyftor, 1 msk timjan, 2 msk rödvin, salt och peppar och låt ligga under natten.
Bryn steken runt om på hög värme i en stekpanna och kör in i ugnen på låg värme, ca 100 grader, i ca 2-3 timmar till 58 stekgrader. Har ni tillgång till stektermometer använd den.

Ratatouille med stora vita bönor
1 st zuccini
1 st aubergine
1 gul lök
2 st paprika
500g krossad tomat
1 brk stora vita bönor
1 kruka basilika
4 klyftor vitlök
Skär löken och grönsakerna i 2x2 cm stora bitar och lägg dem på en smord ugnsplåt. Pressa vitlöken, krydda med 1 krm rosmarin, 1 krm timjan och 1 lagerblad, 1 tsk salt och 1krm peppar och 1 msk olivolja. Blanda. Kör in i ugnen i ca 15 min. Häll av bönorna. När grönsakerna är klara, koka upp dem i en kastrull tillsammans med tomatkross, 2,5 dl vatten, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Hacka basilika och tillsätt. Häll i bönorna i tomatsåsen och låt koka ihop i någon minut.

Server med det goda vinet och njut av påsken!

Maria =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar