För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

måndag 13 april 2009

Supergod hemmagjord müsli

Flera av flingorna som säljs i affären innehåller mängder av socker. Det är som att äta godis. Osötat müsli är det absolut bästa alternativet på yoghurten. När jag själv letat en god müsli bland hyllorna kan jag tycka det är svårt att hitta någon som är bra och god. Många känns lite trista. Att göra egen müsli är däremot inte alls svårt och det tar heller inte lång tid.

Rostad müsli med kanel, kardemumma och vanilj
Grynblandning
Sesamfrön
Linfrön
Vetekli
Torkad frukt ex aprikoser, fikon, jordgubbar, papaya mm
Russin
Kanel, kardemumma och en vaniljstång

1. Sätt på ugnen på 200 grader
2. Strö grynblandning (råg, vete, havre och korn finns färdigt att köpa i butiken. Det går även bra med bara havregryn) på en plåt. Pudra över med kanel och kardemumma.
3. Blanda ned vetekli, sesamförön, linfrön och ställ in i ugnen i några minuter. Grynen får inte brännas utan ska bara rostas. Blanda om regelbundet. Medan grynen är i ugnen, skiva ned torkad frukt i små bitar. När grynen är klar, blanda med frukterna och russin, häll över i en skål med lock och lägg i en vaniljstång, stäng lock och låt stå.
Supergott!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar