För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

måndag 16 mars 2009

Meny vecka 12

Vecka 12
1. Pannbiff med lök
2. Ugnsbakad kolja med ägg sås & sauterad gurka
3. Grillad kyckling med majs, persiljesallad och tomatquinoa
4. Viltskavsgryta med champinjoner, pepparrot och ris
5. Taco fredag

Den här veckan vi lagt in en rätt som vi hoppas ska passa hela familjen. Taco fredag. En barnfavorit men även gillad av många vuxna, inklusive oss själva. I stället för att använda köpt guacamole och salsa har Clabbe, vår kock, gjort egna. Salsan är supergod och kan göras stark eller svag, vilket som passar en bäst. Den innehåller också koriander som det gör i "riktigt" salsa i Mexico. För de som tycker att koriander är en svår krydda, går det bra att hoppa över. Likaså guacamolen kan kryddas efter behag.
Kycklingen är den rätt denna vecka som kan ta lite tid. Den är väldigt enkel att göra men det är lite väntetid i ugnen. Är bara ugnen på och kycklingen petas in i god tid så går det smidigt.
Till koljan serveras sauterad gurka. Väldigt gott och krispigt till. Sauterad betyder: att hastigt steka ett livsmedel, t.ex. kött i mindre bitar, över stark värme i stekpanna, samtidigt som man skakar pannan.

Bra att ha i skafferiet
Timjan, paprikapulver, spiskummin, tomatpuré
Olivolja, salt & peppar, maizena, ox- & kycklingfond
ev soja & lingon
Lingon kan vara gott till viltskaven dag 4 och soja gott till pannbiffen dag 1. Mycket av kryddorna går denna vecka åt till sista dagen när ni kryddar till tacos. Som vanligt går det bra med buljong istället för fond, men våra rekommendationer är fond eftersom buljong innhåller transfetter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar