För att komma till ätsmart klicka på bilden nedan!

söndag 22 mars 2009

Meny vecka 13

Den här veckan känner vi oss vågade. Vi har lagt in ett långkok (en gulaschsoppa) uppdelat i två dagar. Vi diskuterade det fram och tillbaka, skulle kunderna tycka det var ok eller för jobbigt? Förenklar vi deras vardag eller försvårar vi den nu? Efter moget övervägande beslutade vi oss för att prova. Vi har vädjat till alla kunder att ge oss feedback på soppan och vi hoppas verkligen att vi får det. Skulle det funka, känns det som ett roligt alternativ då och då. Grejen med långkok är att det är så lätt att göra men tar enormt lång tid. Hur det går återstår att se.

Fiskfrikassén kan göras med lite alternativ. Det är en potatisomelett där sås och fisk läggs ovanpå. Vill man, för ex sina barns skull, separera fisken och omeletten går det jätte bra. Det är bara att servera fisk och sås separat från omeletten.

Vecka 13
1. Kyckling med dragon, dijonsenapsås och bulgur
2. Fiskfrikassé med citron, dillsås och potatis omelett
3. Fläskfilé napolitana med pasta
4. Indiska lammbullar med curry och ris
5. Gulaschsoppa

Finns i skafferiet vecka 13
Salt & peppar
Paprika pulver, timjan, kummin och lagerblad
Dijonsenap, dragon, curry och torkade örtkryddor
Kycklingfond, tomatpuré och mjölk
Många av kryddorna används till gulaschen och som vi påpekat innan går det bra att använda buljong istället för fond men vår rekommendation är fond eftersom buljong innehåller transfetter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar