1. Helgrillad lax med mangosallad
2. Spagetti bolognese med majs- & persiljesallad – barnens rätt
3. Citronbakad kyckling med basilikasås och ugnsbakad tomat
4. Tomat brässerade fläskkotletter med klyftpotatis
5. Räkrisotto på ris med äpple och curry
Finns i skafferiet denna vecka:
Salt & peppar
Curry, rosmarin & timjan (eller annan torkad örtkrydda som oregano eller rosmarin) - timjan är till att krydda köttfärssåsen, har ni andra torkade örtkryddor hemma som rosmarin, oregano, basilika går det lika bra. Har ni alla så använd lite av varje.
Maizena, olivolja, kycklingfond, lagerblad och rödvinsvinäger - fond rekommenderar vi istället för buljong (som går lika bra) eftersom buljong innehåller transfetter. Rödvinsvinäger är till mangosalladen dag 1. Har ni någon annan god vinäger (typ balsamico), eller annan syra som lime, går det lika bra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar